Kotilieden voittajaresepti inspiroi tekemään tällaisen kakun vieraille. Aivan mahtavan makuinen... :)

934325.jpg

Pohja

200 g ruisdigestive-keksejä

75 g sulatettua margariinia

1 tl vaniljasokeria

Täyte

7 liivatelehteä

250 g mascarponea

200 g vaniljatuorejuustoa

2 dl Flora Vispiä

5 dl mustikoita

2 tl vaniljasokeria

1½ dl tomusokeria

Kuorrutus

200 g valkosuklaata

½ dl Flora Vispiä

 

1. Murskaa keksit, sekoita joukkoon sula margariini ja vaniljasokeri. Painele seos irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle ja nosta jääkaappiin.

2. Valmista täyte. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Soseuta mustikat, valuta niistä suurin osa nesteestä pois (tällä ylimääräisellä nesteellä voit värjätä osan kuorrutteesta koristelua varten). Sekoita keskenään tuorejuustot, tomusokeri, vaniljasokeri ja mustikat.

3. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne tilkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Nostele sekaan kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle, anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

4. Sulata suklaa ja sekoita se Flora Vispin kanssa. Anna jäähtyä hetki, levitä täytteen päälle. Koristele pinta. ja nosta jääkaappiin jähmettymään.