Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä hyydytetyn kakun sisälle kakkupohjan joka on astetta pienempi kuin lopullinen kakku. Toivottavasti selityksistä saa selkoa...

960466.jpg

Pohja

½ unikonsiemen-kakkupohja (tehty halk. 20 cm kakkuvuokaan)

Valkosuklaatäyte

1 dl Flora Vispiä

65 g mascarponea

50 g vaniljatuorejuustoa

2 tl vaniljasokeria

1 liivatelehti

50 g valkosuklaata sulatettuna

Mustaherukkatäyte

4½ dl mustaherukoita

185 g mascarponea

150 g vaniljatuorejuustoa

1½ dl Flora Vispiä

6 liivatelehteä

2 tl vaniljasokeria

1 dl tomusokeria

Pinnalle

200 g valkosuklaata

½ dl Flora Vispiä

1. Valmista kakkupohja ja leikkaa se kahteen osaan.

2. Valmista valkosuklaatäyte. Laita liivatelehti kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vaahdota Flora Vispi, lisää loput ainekset. Sulata liivate tilkassa kuumaa vettä ja lisää se täytteeseen samalla voimakkaasti sekoittaen.

3. Kostuta kakkupohjat, lisää väliin valkosuklaatäyte ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

4. Valmista mustaherukkatäyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Soseuta mustaherukat. Vaahdota Flora Vispi, lisää loput täytteen ainekset ja viimeisenä sulatetut liivatteet.

4. Ota kakku jääkaapista, siirrä se astetta isompaan irtopohjavuokaan (halk. n. 22 cm.) Kaada mustaherukkatäyte kakun reunoille ja päälle, anna hyytyä jääkaapissa.

5. Sulata valkosuklaa ja sekoita siihen Flora Vispi, kaada hyytyneen kakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.