1087265.jpg

Pohja

150 g piparkakkuja

75 g voita

Piparkakkumousse

250 g piparkakkuja

½ dl sokeria

2 rkl vaniljasokeria

2 dl glögitiivistettä

50 g tummaa suklaata

50 g voita

8 liivatelehteä

5 dl Flora Vispiä

Karpalokiille

4½ dl karpaloita

1 dl sokeria

4 liivatelehteä

1 dl punaista mehua

1. Murenna piparkakut pohjaa varten. Lisää sula voi ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle.

2. Valmista piparkakkumousse. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Murenna piparkakut tehosekoittimessa. Sulata suklaa ja voi, lisää ne piparkakkumuruihin. Lisää myös sokerit, 1 dl glögitiivistettä ja vatkattu Flora Vispi. Sulata liivatelehdet kuumaan glögitiivisteeseen, anna hieman jäähtyä ja lisää voimakkaasti sekoittaen mousseen. Kaada mousse piparkakkupohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä.

3. Valmista karpalokiille. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Soseuta karpalot ja lisää sokeri. Sulata liivatelehdet kuumaan mehuun ja kaada seos karpalososeeseen. Kaada piparkakkumoussen päälle ja anna hyytyä kylmässä.