1070924.jpg

400 g poron kalvotonta ulkofileetä

1. Paista poron filee nopeasti, pari minuuttia per puoli. Mausta suolalla. Kääri filee alumiinifolioon vetäytymään n. vartiksi ja leikkaa sen jälkeen siivuiksi.

Timjami-mascarponerisotto

1½ l lihalientä

2 rkl oliiviöljyä

1 iso sipuli

1 valkosipulinkynsi

400 g arborioriisiä

2 dl valkoviiniä

1 dl tuoretta timjamia

90 g parmesanraastetta

2 rkl voita

suolaa, mustapippuria

2 rkl mascarponea

1 dl kokonaisia kuorittuja manteleita

1 dl leivänmuruja

1. Pilko mantelit hieman pienemmiksi. Paahda niitä ja leivänmuruja oliiviöljyssä. Anna jäähtyä.

2. Kuullota silputtu sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä kattilassa. Lisää riisi ja jatka kuullottamista vielä hetki.

3. Lisää viini. Viinin imeydyttyä lisää silputtu timjami. Lisää kattilaan kauhallinen lihalientä ja sekoita. Jatka lihaliemen lisäämistä kauhallinen kerrallaan kunnes risotto on valmista.

4. Lisää risottoon viimeiseksi parmesanraaste ja voi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

5. Lisää valmiin annoksen päälle mascarponea ja ripottele vielä pinnalle paahdettua manteli-leipäseosta.

Mustapekkakastike

½ l lihalientä

1/4 dl sokeria

1/4 dl balsamiviinietikkaa

½ Mustapekka-juusto

1 rkl maizenaa

1. Sulata sokeri kattilassa niin että se hieman ruskistuu. Lisää lihaliemi ja balsamiviinietikka. Anna kiehua hiljalleen kunnes n. puolet nesteestä on haihtunut.

2. Lisää kastikkeeseen Mustapekka-juusto, anna kiehua vielä hetki. Suurusta valmis kastike ruokalusikallisella maizenaa.