Pohja
5 dl vehnäjauhoja
125 g pehmeää voita
½ tl suolaa
1½ dl vettä
Täyte
2 dl paistettuja suppilovahveroita
1 punasipuli
1 pkt pekonia
2 kananmunaa
1 dl kermaa
2 dl maitoa
2 dl parmesanraastetta
suolaa, mustapippuria
1. Valmista taikina sekoittamalla vehnäjauhot pehmeään voihin. Lisää suola ja kylmä vesi, anna taikinan vetäytyä jääkaapissa vähintään tunnin.
2. Valmista täyte. Paista silputtu pekoni ja sipuli. Lisää seokseen suppilovahverot. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Sekoita kananmunat, kerma ja maito, mausta suolalla ja mjustapippurilla. Kaada munaseos täytteen päälle. Ripottele pinnalleparmesanraaste.
3. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 45 minuuttia.
Kommentit