1078053.jpg

Pohja

5 dl vehnäjauhoja

125 g pehmeää voita

½ tl suolaa

1½ dl vettä

Täyte

2 dl paistettuja suppilovahveroita

1 punasipuli

1 pkt pekonia

2 kananmunaa

1 dl kermaa

2 dl maitoa

2 dl parmesanraastetta

suolaa, mustapippuria

1. Valmista taikina sekoittamalla vehnäjauhot pehmeään voihin. Lisää suola ja kylmä vesi, anna taikinan vetäytyä jääkaapissa vähintään tunnin.

2. Valmista täyte. Paista silputtu pekoni ja sipuli. Lisää seokseen suppilovahverot. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Sekoita kananmunat, kerma ja maito, mausta suolalla ja mjustapippurilla. Kaada munaseos täytteen päälle. Ripottele pinnalleparmesanraaste.

3. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 45 minuuttia.