Vastaavanlaisia reseptejä on tullut kokeiltua monta kertaa, mikään niistä ei kuitenkaan ole maistunut AIDOLTA saaristolaisleivältä... Kunnes löysin tämän reseptin, tämä leipä on aitoa tavaraa! :)

937452.jpg

1 l piimää

75 g hiivaa

1 rkl suolaa

3 dl tummaa siirappia

3 dl vehnäleseitä

3 dl kaljamaltaita

3 dl ruisjauhoja

10 dl vehnäjauhoja

 

1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja murenna siihen hiiva. Lisää loput aineksista ja anna taikinan kohota 1½ tuntia. Taikinan kuuluu jäädä löysäksi.

2. Jaa leipä kahteen leipävuokaan (n. 1½ litran kokoisiin) ja kypsennä 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla 2 tuntia. Kun leipä on ollut uunissa 1½ tuntia sivele pinta siirappi-vesiseoksella ja jatka kypsennystä.