Vastaavanlaisia reseptejä on tullut kokeiltua monta kertaa, mikään niistä ei kuitenkaan ole maistunut AIDOLTA saaristolaisleivältä... Kunnes löysin tämän reseptin, tämä leipä on aitoa tavaraa! :)
1 l piimää
75 g hiivaa
1 rkl suolaa
3 dl tummaa siirappia
3 dl vehnäleseitä
3 dl kaljamaltaita
3 dl ruisjauhoja
10 dl vehnäjauhoja
1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja murenna siihen hiiva. Lisää loput aineksista ja anna taikinan kohota 1½ tuntia. Taikinan kuuluu jäädä löysäksi.
2. Jaa leipä kahteen leipävuokaan (n. 1½ litran kokoisiin) ja kypsennä 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla 2 tuntia. Kun leipä on ollut uunissa 1½ tuntia sivele pinta siirappi-vesiseoksella ja jatka kypsennystä.
Kommentit