Tämä on ehdottomasti yksi lempiruoistani! Mahdottoman hyvää ja helppoa, vielä kaunistakin...

971813.jpg

1 sipuli

2½ dl arborioriisiä

6 dl lihalientä (mieluiten vasikanlientä)

25 g voita

5 g sahramia

100 g Parmigiano reggiano juustoa

suolaa, mustapippuria

1. Kuori sipuli ja pilko se hienoksi. Kuumenna lihaliemi.

2. Laita kattila liedelle ja voi siihen sulamaan. Lisää sipuli ja kääntele sekaan riisi. Kaada kattilaan kauhallinen lientä ja kypsyttele, kunnes neste on lähestulkoon haihtunut. Jatka samalla tavalla, kauhallinen kerrallaan samalla sekoittaen.

3. Viimeisen liemikauhallisen mukana lisätään myös sahrami. Jatka sekoittamista kunnes risotto on mehukasta ja sakeaa.

4. Sekoita risottoon raastettu juusto, mausta suolalla ja mustapippurilla.