Näiden piirakoiden lempeän puolukkainen maku tuo mieleen vispipuuron...

955042.jpg

Kuoritaikina

1½ dl kylmää vettä

1 tl suolaa

2½ dl ruisjauhoja

1½ dl vehnäjauhoja

Täyte

500 g jauhoisia perunoita

1 dl ruisjauhoja

½ rkl sokeria

1 tl suolaa

200 g puolukoita

1. Keitä kuoritut perunat, kaada vesi pois ja survo perunat. Lisää joukkoon loput täytteen ainekset.

2. Sekoita vedestä jauhoista ja suolasta kiinteä taikina. Leivo taikinasta pyöreitä, ohuita kuoria.

3. Levitä kuorelle kerros täytettä ja rypytä kuoren reunat.

4. Paista rönttöset 250 asteessa n. 15 minuuttia. Voitele valmiit rönttöset kuumina voisula-maitoseoksella ja anna niiden jäähtyä peiteltyinä.