Näiden piirakoiden lempeän puolukkainen maku tuo mieleen vispipuuron...
Kuoritaikina
1½ dl kylmää vettä
1 tl suolaa
2½ dl ruisjauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
Täyte
500 g jauhoisia perunoita
1 dl ruisjauhoja
½ rkl sokeria
1 tl suolaa
200 g puolukoita
1. Keitä kuoritut perunat, kaada vesi pois ja survo perunat. Lisää joukkoon loput täytteen ainekset.
2. Sekoita vedestä jauhoista ja suolasta kiinteä taikina. Leivo taikinasta pyöreitä, ohuita kuoria.
3. Levitä kuorelle kerros täytettä ja rypytä kuoren reunat.
4. Paista rönttöset 250 asteessa n. 15 minuuttia. Voitele valmiit rönttöset kuumina voisula-maitoseoksella ja anna niiden jäähtyä peiteltyinä.
Kommentit