1092037.jpg

200 g kuivattuja taateleita

2½ dl vettä

200 g maidotonta margariinia

2 kananmunaa

1 3/4 dl sokeria

1 dl maidotonta vaahtoutuvaa kasvirasvasekoitetta

4 dl vehnäjauhoja

1 ½ tl vaniljasokeria

2 tl soodaa

1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Pilko taatelit kattilaan, lisää vesi ja keitä kannen alla n. 10 minuuttia. Lisää margariini ja anna sen sulaa seokseen.

2. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää munavaahtoon kasvirasvasekoite, vehnäjauhot, vaniljasokeri ja sooda sekä taatelirasvaseos.

3. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 45 minuuttia. Alenna lämpötila 160 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä 15 minuuttia.

4. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.