1070925.jpg

2½ dl vahvaa kahvia

2 tl vaniljasokeria

2 dl kuohukermaa

½ dl maitoa

2 dl sokeria

2 kananmunaa

4 munankeltuaista

1. Keitä kahvi ja kaada se kerman ja maidon kanssa kattilaan. Kiehauta seos ja anna sen vetäytyä hetki.

2. Mittaa toiseen kattilaan desilitra sokeria. Kuumenna sokeria kunnes se sulaa ja muuttuu kullanruskeaksi. Kaada sekaan desilitra vettä ja kiehauta voimakkaasti, kunnes seos on siirappimaista. Jaa karamelliseos 6 uunivuoan pohjalle.

5. Vatkaa kananmunat, keltuaiset ja loppu sokeri. Kaada kahviseos hitaasti munavaahdon sekaan koko ajan sekoittaen. Jaa vanukasseos vuokiin hitaasti kaataen jotta karamelli pysyy vuokien pohjalla.

6. Laita pikkuvuoat isoon uunivuokaan. Täyty iso uunivuoka lämpimällä vedellä pikkuvuokien puoliväliin asti. Kypsennä 150 asteessa, uunin alatasolla n. tunti tai hieman pidempään.

7. Anna vanukkaiden jäähtyä vuoissaan. Irrota ne sitten vuoan reunasta veitsellä ja kumoa lautaselle. Koristele kaakaolla.