1124614.jpg

3 marenkipohjaa (halk. 15, 18 ja 21 cm)

Suklaatäyte

3 keltuaista

3/4 dl sokeria

3/4 dl kuohukermaa

50 g voita

60 g tummaa suklaata

Koristelu ja täyte

4 dl kuohukermaa

vaniljasokeria

75 g valkosuklaata

1. Valmista suklaatäyte. Kiehauta keltuaiset, sokeri ja kuohukerma kattilassa miedolla lämmöllä. Kun seos sakenee, ota pois liedeltä ja lisää voi sekä suklaa. Sekoita täyte tasaiseksi ja jäähdytä.

2. Levitä suklaatäytettä kahdelle isommalle marenkipohjalle. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Kokoa kakku pinoamalla marenkipohjat, levitä pohjien väliin kermavaahtoa ja peitä lopuksi koko kakku lopulla kermavaahdolla. Raasta valkosuklaa ja ripottele se kakun päälle.